Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

blank
Kan ik zelf een keer een kijkje komen nemen op de BSO?

Jazeker! U bent van harte welkom om een kijkje op locatie te komen nemen. U kunt een rondleiding aanvragen via het formulier op deze website. Dan zorgen wij dat er iemand voor u klaarstaat om u rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden.

Kan mijn kind eerst komen wennen op de BSO?

Dat kan. Ongeveer twee tot vier weken voordat de opvang start, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek op de BSO maken we onder andere afspraken over de wenperiode. Het is mogelijk uw kind een dagdeel te laten wennen.

Als ik een keer een dagje extra opvang nodig heb, kan dat dan?

Jazeker. Heeft u af en toe extra opvang nodig, voor of na schooltijd, tijdens vakantieweken of een vrije schooldag? Dan kunt u incidentele opvang afnemen. U kunt een extra dag aanvragen bij de administratie.

Per aanvraag kijken we of plaatsing op die dag mogelijk is. Dit is onder meer afhankelijk van de groepsamenstelling en de aanwezige pedagogisch medewerkers.

Wat gaat het mij precies kosten per maand?

De uurtarieven vindt u op deze website.  Op de tarievenlijst kunt u lezen hoeveel u per dag(deel) per maand kwijt bent, afhankelijk van uw contract en het aantal uren dat u per dag afneemt. De kinderopvangtoeslag moet u hier nog vanaf halen.

Waar en wanneer vraag ik mijn kinderopvangtoeslag aan?

U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kunt u het beste doen 6 tot 8 weken voordat de plaatsing van uw kind(eren) van start gaat. Sinds 2014 wordt er maximaal 3 maanden met terugwerkende kracht toeslag verstrekt.

Om kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aan te vragen heeft u het LRKP-registratienummer van uw BSO nodig. Alle BSO-locaties van Kindercentra Zeewolde staan in het LRKP.

Wat houdt een vakantiecontract in?

Met een vakantiecontract heeft u in de schoolvakanties recht op opvang en bent u verzekerd van een plaats voor uw kind.

Is er opvang op studiedagen? En hoe worden die verrekend?

Er wordt opvang geregeld als er minimaal 3 aanvragen zijn.

Wordt mijn kind uit school gehaald?

Uiteraard worden de jongste kinderen van school naar BSO begeleid. Een pedagogisch medewerker haalt de kinderen op.

Zijn er sportactiviteiten?

Ja. Op de maandag- en dinsdagmiddag zijn er sportactiviteiten voor de kinderen van de BSO. Onder begeleiding van een sportleerkracht zal men in de aangrenzende sporthal een uur heerlijk kunnen sporten.

Op de overige dagen worden er buiten ook diverse spel / sportactiviteiten georganiseerd als het weer het toelaat.

Mag mijn kind trakteren op zijn/haar verjaardag?

Helaas hebben wij het beleid ingevoerd dat kinderen niet mogen trakteren. Uiteraard zal er op de BSO wel aandacht worden besteed aan de verjaardag van uw kind.